bus auto fiets
Menu

Historie

Dekkerswald heeft een rijke cultuurhistorie. In de ontwikkeling van Wonen op Dekkerswald gaan we zorgvuldig om met deze historie.

Respect voor rijke historie

Zo worden 2 historische boslanen in als hoofdassen gebruikt in de ontwikkeling, waarbij later ontstane afwijkingen van deze lanen worden rechtgetrokken. Het historische hoofdgebouw op het middenterrein wordt omgebouwd tot woongebouw en het gesloopte kindcentrum wordt herbouwd en krijgt eveneens een woonfunctie. De historische tuin bij het hoofdgebouw wordt behouden en gerestaureerd, inclusief de muur, de gebouwen en de kweekbakken van de moestuin.

Er wordt nieuwbouw gepland op locaties waar in het verleden ook gebouwen hebben gestaan, zoals het klooster en de personeelswoning aan de Heidelaan. De bestaande lighal wordt behouden en het plan is om de verdwenen lighuisjes te reconstrueren.  Ten slotte herstellen we het kunstwerk van Jan Samsom en behouden of herstellen we verschillende religieuze objecten, zoals het Heilig Hartbeeld, de Mariagrot en de voormalige begraafplaats van de zusters.

Meer weten over de locatie?

Lees hier verder
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

Wil jij het laatste nieuws over Wonen op Dekkerswald direct in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor

de nieuwsbrief!