bus auto fiets
Menu

Locatie Dekkerswald

Op deze pagina lees je over de unieke locatie van Dekkerswald.

LOCATIE AANG1

Natuurrijke omgeving ten oosten van Nijmegen

Bij Wonen op Dekkerswald komt de combinatie samen van een gevarieerd natuurlandschap, oude monumentale panden en nieuwe woningen. Dit levert een aantrekkelijk gebied op om te wonen, werken en recreëren. De gunstige ligging tussen Nijmegen en Groesbeek maakt het plaatje compleet. Karaktervolle dorpen als Groesbeek, Heilige Landstichting en Berg en Dal liggen in de buurt. En binnen 10 rijden of 20 minuten fietsen sta je al in hartje Nijmegen!

Zoals gezegd: de landschappelijke ligging van Dekkerswald is prachtig en uniek. De parkachtige setting gaat over in het mooie bos en Dekkerswald heeft een groen karakter. Het beheer en de inrichting van het huidige terrein laat nu echter wel te wensen over: parkeerhofjes, paadjes, tuintjes en hekwerken domineren het beeld en er is weinig samenhang. Bij Wonen op Dekkerswald draagt straks iedereen bij aan het behoud van de groene omgeving, waaronder het bos Dekkerswald. Het natuuroppervlak wordt niet kleiner en de natuurwaarden worden verbeterd.

Blad Groen

Natuur | Inclusiviteit | Gemeenschap

Deze onderwerpen staan centraal bij Wonen op Dekkerswald. Zo zal een bruisend hart centraal in de buurt ontmoeting en inclusiviteit stimuleren. In dit hart kunnen bijvoorbeeld een moestuin, duurzame horeca en een afhaalpunt voor streekproducten samenkomen. Ook zal er een ‘levende as’ of ‘levenslijn’ door de buurt lopen om het gemeenschapsgevoel verder te bevorderen. Hier komen mogelijkheden voor beweging, ontmoeting en sport samen.

Versterken van de natuur
Het prachtige natuurgebied van Dekkerswald is en blijft voor iedereen toegankelijk. Zo kunnen fietsers, voetgangers en recreanten blijven genieten van de rust en de natuur. De natuur zal worden behouden en versterkt. Bijvoorbeeld door toepassing van natuurinclusieve elementen zoals groene daken en balkons en nestelgelegenheden voor dieren. Natuurinclusief ontwikkelen betekent ook dat we de ecologische verbindingen herstellen en verbeteren met de omliggende groengebieden.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

Wil jij het laatste nieuws over Wonen op Dekkerswald direct in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor

de nieuwsbrief!