bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Geslaagde inloopbijeenkomst Wonen op Dekkerswald

24 april 2023

Woensdag 19 april 2023 bezochten ruim 200 inwoners van de gemeente Berg en Dal en andere belangstellenden de inloopbijeenkomst over Wonen op Dekkerswald.

Tijdens deze bijeenkomst deelden initiatiefnemers ZZG zorggroep, woningcorporatie Oosterpoort en gemeente Berg en Dal hun eerste beelden, verwerkt in een conceptplan voor Dekkerswald.

Samen op weg om van Dekkerswald een buurt te maken waar mensen naar elkaar en de natuur omkijken en wonen in een groene omgeving.

Dekkerswald in Groesbeek transformeert naar een inclusieve woonbuurt: Wonen op Dekkerswald. Een plek waar mensen naar elkaar en de natuur omkijken, met elkaar activiteiten ondernemen en samen wonen in een groene omgeving. Want samen is er veel meer mogelijk. Zo kunnen we meer voor elkaar betekenen en kan iedereen meedoen. Ook kan de mooie, groene omgeving beter in stand worden gehouden, omdat we alle bewoners vragen om hieraan mee te helpen.

Inbreng van aanwezigen
Tijdens de inloopbijeenkomst kwamen diverse thema’s uitgebreid aan bod. In samenwerking met ontwikkelaar Van de Klok en de bij Dekkerswald betrokken experts (BuurtPeil en wUrck architectuur stedenbouw en landschap) werd informatie gedeeld over onder andere de verkeersontsluiting, wonen, ontmoeten, geschiedenis van het terrein, duurzaamheid en hoe wordt omgegaan met het behoud van de natuur. Via de link hieronder kun je de themapanelen bekijken die stonden opgesteld.

Bekijk de themapanelen

Naast het stellen van de vragen konden de bezoekers hun aandachtspunten en ideeën ter verbetering van het conceptplan delen. Aan het einde van de bijeenkomst hingen de reactiepanelen vol met memo’s. Een week eerder hadden de huidige bewoners en gebruikers van Dekkerswald al een sneakpreview van het conceptplan gehad en hun aandachtspunten kenbaar gemaakt.

Op weg naar een groene en zorgzame woonbuurt
Dekkerswald bestaat al meer dan 100 jaar. In de tussentijd is er veel veranderd op het park. En de ontwikkelingen staan niet stil. Mensen willen tegenwoordig anders wonen en oud worden, de zorg moet - ook in de toekomst - toegankelijk, beschikbaar en passend blijven en er is sprake van een groot woningtekort. Daarom zijn de gemeente, Oosterpoort en ZZG met elkaar in gesprek gegaan om te zoeken hoe we positief bij kunnen dragen aan deze complexe vraagstukken. Hieruit volgde een intentieovereenkomst. Hierin staat hoe we Dekkerswald willen veranderen van een instellingsterrein naar een groene en zorgzame buurt.

Hoe is het plan tot stand gekomen?
De initiatiefnemers hebben de afgelopen jaren bij diverse partijen expertise en ideeën opgehaald. Van huidige gebruikers tot bewonersinitiatieven en natuurorganisaties. Mede op basis daarvan is het conceptplan vormgegeven. Samenwerkingspartner Van de Klok ondersteunt ZZG momenteel in het traject om te komen tot een haalbaar plan op Dekkerswald. Daarbij toetsen we aan de uitgangspunten van de intentieovereenkomst die tussen de initiatiefnemers gesloten is.

Hoe nu verder?
De volgende stap in het proces richting de haalbaarheid is het analyseren van de input van de inloopbijeenkomst. Met als doel het conceptplan te verbeteren met input van de omgeving. De resultaten worden in mei en juni gebundeld en vervolgens teruggekoppeld richting de aanwezigen. Ook de bewoners en gebruikers van Dekkerswald ontvangen uiteraard de terugkoppeling van de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief. 

Inschrijven nieuwsbrief
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe